Rouwteksten

Voor als het vinden van passende woorden lastig is.

Rouwteksten

Rouwteksten staan op rouwkaarten en rouwadvertenties, maar ook op op linten (aan bloemen) en natuurlijk op grafstenen en grafmonumenten. Een korte herinnering aan een geliefde die weggevallen is, een kort rijm,  een aantal dichtregels een korte Bijbeltekst of een andere religieuze tekst. Rouwteksten zijn heel persoonlijk en zeggen zowel iets over de overledene als over de gevoelens van de nabestaanden nu hun dierbare is heengegaan.

 

Moeite met rouwteksten

Het overlijden van een dierbare is vaak zo emotioneel dat het lastig is gevoelens onder woorden te brengen. Het vinden van een passende tekst blijkt ineens lastig. Vooral als de overledene hierover niets op papier heeft gezet. gegeven. Vaak biedt de uitvaartverzorger een aantal rouwteksten die vrij gebruikt kunnen worden.  Als de overledene religieus was dan kan een passende tekst worden gevonden in heilige geschriften. De pastoor, dominee, rabbi, imam etc. kan helpen bij het vinden van een passende tekst. En natuurlijk is internet een enorme bron van zeer uiteenlopende teksten.  

Tekst Rouwkaart

Inspirerende en mooie literaire tekst- en dichtregels voor als tekst op een rouwkaart

 

Grafsteenteksten

Bijzondere rouwteksten geven de nabestaanden vaak troost. Teksten op grafstenen en grafmonumenten zijn blijvend en het is zinvol daar ruim tijd aan te besteden. Op begraafplaatsen kun je zien hoe zie je hoe nabestaanden blijvende herinneringen weergaven.  Sommige teksten brengen een warme glimlach op je gezicht, terwijl andere rouwteksten je emotioneel raken, omdat er zoveel emotie aan is meegegeven.

 

Rouwadvertenties

De rouwadvertentie is vaak hetzelfde als de rouwkaart die rondgestuurd wordt, maar soms wijkt deze af. Het plaatsen van een advertentie is nogal duur en daarom wordt de tekst dan soms verkort. Ook vervangt in sommige gevallen de rouwadvertentie de rouwkaart. Vooral als de overledene geen directe nabestaanden had die zo snel gevonden konden worden. In dat geval zal vaak een notaris of de uitvaartverzorger een algemene rouwtekst in een dagblad plaatsen.

Uitvaartmuziek

Welke muziek is geschikt voor een uitvaart begrafenis? Dat hangt natuurlijk van de smaak van de nabestaanden af. Er is een begrafenis top 10 van meest gedraaide uitvaartmuziek. Er is zelfs een begrafenismuziek top 100 en uitvaartmuziek top 100! Rouwmuziek is van alle tijden maar is wel tijdsgebonden! Uitvaartmuziek Nederlandstalig is populair. In de top10 begrafenismuziek staan diverse Nederlandse begrafenis nummers. Ook klassieke muziek bij een uitvaart is een mooie optie. Deze klassieke  uitvaartmuziek top 10  bevat de mooiste klassieke muziek.