Wat kost een grafsteen?

Prijs van unieke grafstenen

wat kost een grafsteen-grafmonument

Standaard stenen
Standaard grafstenen die je op iedere begraafplaats ziet komen in de regel als serieproduct uit China of India. Als een unieke grafsteen zijn ze minder geschikt: het is een serieproduct waarvan er honderden gemaakt worden. Opvallend is dat de prijzen vaak verrassend piitig zijn.

Uniek
De grafstenen en gedenktekens op deze site zijn allemaal unieke ontwerpen van rvs, graniet en glas die op verzoek in een oplage van 1 zijn gemaakt. Een tweede is er niet en komt er niet; nooit! Het is Nederlands vakwerk door traditionele vakmensen, die u graag tonen hoe alles gemaakt wordt. U bent u van harte welkom bij de uitvoering.

Prijzen grafmonument - grafsteen

Zoals u kunt zien maak ik geen standaard grafstenen (eerder grafkunst). Omdat ieder ontwerp uniek en anders is en 100% persoonlijk is de oplage altijd maar 1 stuks. M.a.w. iedere aanvraag vergt een nieuw ontwerp dat ook zijn een eigen prijs heeft. Het ontwerp maak ik op basis van uw wensen en het beschikbare budget.

Voor een enkel graf (ongeveer 100 x 200 cm) moet u voor een eenvoudig grafmonument vanaf vijfendertig honderd euro rekenen.


Betaalbare mooie grafmonumenten vanaf vijfendertighonderd euro.

Heldere prijs
U weet vooraf precies wat de totale kosten zullen zijn. U ontvangt vooraf een duidelijke offerte waarin duidelijk is hoe de kosten verdeeld zijn. In het algemeen kan gesteld worden dat kosten afhankelijk zijn van het ontwerp, hoe moeilijk het is om het te maken en het gebruikte materiaal. Vooraf is aan de hand van offertes precies duidelijk wat de kosten voor grafstenen en plaatsing zijn.

Werkwijze
Nadat (samen) een ontwerp is gemaakt en de vergunning om te mogen plaatsen is verkregen kan met de grafsteen begonnen worden. Het materiaal moet gekocht, gesneden, gewalst, gelast en gepolijst etc. worden. De grafsteen krijgt de gewenste tekst en foto. Op de begraafplaats komt vaak nog een funderingsplaat. Als alles klaar is kunnen we (samen) de grafsteen plaatsen.

Kosten grafstenen: totaalprijs transparant en vooraf duidelijk

Een mooie grafsteen of grafmonument voor elk budget‎

Wat een grafmonument of grafsteen kost, hangt natuurlijk af van de grootte, het ontwerp en de wijze van afwerking. Een eenvoudig klein ontwerp kost minder dan een grotere ontwerp waar meer tijd en materiaal voor nodig is.


Wat kost een grafsteen grafmonument ongeveer?

Een begrijpelijke en veel gestelde vraag. Voor de meeste van ons komt de aanschaf van een grafmonument of grafsteen hopelijk maar een paar keer voor in ons leven. 

Zoals u op deze website kunt zien lever ik geen standaard grafstenen maar eerder grafkunst. Omdat ieder ontwerp anders is en 100% persoonlijk is maak ik voor iedere aanvraag een nieuw en uniek ontwerp dat ook een eigen prijs heeft. 

Helaas heb ik dus geen pasklare antwoord op de vraag wat een grafmonument kost. Ik vergelijk het wel eens met de vraag: "wat kost een auto?" Die is te algemeen. Bedoelt u een personenauto of een vrachtwagen met aanhanger? Een Fiat Panda of een Tesla?

De prijs voor een grafmonument of grafsteen wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Materiaalkeuze van het monument of de steen
  • Het ontwerp (ingewikkeld of eenvoudig)
  • Afmetingen van het graf.
    Een graf van 80x80 heeft een andere prijs dan een graf van 100x 200. Let op: grafmaten verschillen per begraafplaats!
  • Type afwerking Geschuurd of gepolijst als een spiegel
  • De gewenste tekst en gravures
    gelaserd of gezandstraald of als losse RVS letters of uitgezaagd in het materiaal?

Inzicht in de prijs

Op basis van uw wensen en uw budget maak ik een ontwerp dat persoonlijk en passend is. Als dat ontwerp bevalt werken we dat uit tot een concreet voorstel met een vaste prijs waarin onderstaande zaken zijn meegenomen:

Fundering met of zonder palen

Een fundering is vrijwel altijd een vereiste. Sommige begraafplaatsen eisen ook dat het monument gestut wordt met palen tegen verzakken.

Het monument plaatsen

Het plaatsten van het monument is in de prijs inbegrepen. U kunt daarbij zelf aanwezig zijn en/of helpen.

Kosten voor de vergunning

Per gemeente en begraafplaats verschillen deze vaak enorm. Ik regel dit voor u met de begraafplaats.

Zonder persoonlijk contact en een "wederzijdse klik" kan ik geen monument voor u ontwerpen. Graag nodig ik u uit om in een vrijblijvend gesprek nader kennis te maken en uw wensen te bespreken.