Grafsteen prijzen

Unieke ontwerpen

Grafsteen van rvs voor jongen

Een unieke grafsteen gemaakt door vakmensen uit Nederland kost vaak minder dan de bekende standaard grafsteen die als industrieel serieproduct per containerschip aangevoerd is.

Wat kost een grafsteen grafmonument ongeveer?

Zoals u op de site kunt zien lever ik geen standaard grafstenen (eerder grafkunst). Omdat ieder ontwerp uniek en anders is en 100% persoonlijk is de oplage altijd maar 1 stuks. M.a.w. iedere aanvraag vergt een nieuw ontwerp dat ook zijn een eigen prijs heeft. Het ontwerp maak ik op basis van uw wensen en het beschikbare budget.

Voor een enkel graf (ongeveer 100 x 200 cm) moet u voor een eenvoudig grafmonument vanaf vijfentwintig honderd euro rekenen.

Betaalbare mooie grafmonumenten vanaf vijfendertighonderd euro.

 

Prijsopbouw
De prijzen van grafstenen worden bepaald door het ontwerp, hoe ingewikkeld of eenvoudig het is om het ontwerp te maken en het gebruikte materiaal. Helaas kan ik dat niet veranderen en kost tegenwoordig zo ongeveer alles geld. De prijzen van grafstenen zijn bij mij volledig transparant.

De prijzen van grafstenen die op deze website getoond worden zijn vanaf vijfendertighonderd euro.

 

Unieke ontwerpen
Alle grafstenen op deze website zijn unieke ontwerpen die op verzoek van nabestaanden zijn gemaakt. Het is vakwerk door Nederlandse vakmensen, die u graag tonen hoe het ontwerp van de grafsteen tot stand komt. U bent van harte welkom bij de uitvoering.

Prijzen grafmonument - grafsteen

Nadat (samen) een ontwerp is gemaakt en de plaatsingsvergunning is verkregen starten we met de uitvoering van de grafsteen. Het materiaal moet gekocht, gesneden, gewalst, gelast en gepolijst etc. worden. Dan krijgt de grafsteen de gewenste tekst en foto. Op de meeste begraafplaatsen is een funderingsplaat gewenst. Nadat al deze zaken zijn afgerond kunnen we (eventueel samen) de grafsteen gaan plaatsen.

Vooraf is exact bekend wat het totaal bedrag is (voor grafstenen én plaatsing).

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Jeroen Stok
Moezelstraat 72
8226 LB Lelystad
tel. 0320 21 86 76
email: info@rvs-grafmonumenten.nl

bel 0320 218676 - maak een afspraak

Een mooie grafsteen of grafmonument voor elk budget‎

Wat een grafmonument of grafsteen kost, hangt natuurlijk af van de grootte, het ontwerp en de wijze van afwerking. Een eenvoudig klein ontwerp kost minder dan een grotere ontwerp waar meer tijd en materiaal voor nodig is.


Wat kost een grafsteen grafmonument ongeveer?

Een begrijpelijke en veel gestelde vraag. Voor de meeste van ons komt de aanschaf van een grafmonument of grafsteen hopelijk maar een paar keer voor in ons leven. 

Zoals u op deze website kunt zien lever ik geen standaard grafstenen maar eerder grafkunst. Omdat ieder ontwerp anders is en 100% persoonlijk is maak ik voor iedere aanvraag een nieuw en uniek ontwerp dat ook een eigen prijs heeft. 

Helaas heb ik dus geen pasklare antwoord op de vraag wat een grafmonument kost. Ik vergelijk het wel eens met de vraag: "wat kost een auto?" Die is te algemeen. Bedoelt u een personenauto of een vrachtwagen met aanhanger? Een Fiat Panda of een Tesla?

De prijs voor een grafmonument of grafsteen wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Materiaalkeuze van het monument of de steen
  • Het ontwerp (ingewikkeld of eenvoudig)
  • Afmetingen van het graf.
    Een graf van 80x80 heeft een andere prijs dan een graf van 100x 200. Let op: grafmaten verschillen per begraafplaats!
  • Type afwerking Geschuurd of gepolijst als een spiegel
  • De gewenste tekst en gravures
    gelaserd of gezandstraald of als losse RVS letters of uitgezaagd in het materiaal?

Inzicht in de prijs

Op basis van uw wensen en uw budget maak ik een ontwerp dat persoonlijk en passend is. Als dat ontwerp bevalt werken we dat uit tot een concreet voorstel met een vaste prijs waarin onderstaande zaken zijn meegenomen:

Fundering met of zonder palen

Een fundering is vrijwel altijd een vereiste. Sommige begraafplaatsen eisen ook dat het monument gestut wordt met palen tegen verzakken.

Het monument plaatsen

Het plaatsten van het monument is in de prijs inbegrepen. U kunt daarbij zelf aanwezig zijn en/of helpen.

Kosten voor de vergunning

Per gemeente en begraafplaats verschillen deze vaak enorm. Ik regel dit voor u met de begraafplaats.

Zonder persoonlijk contact en een "wederzijdse klik" kan ik geen monument voor u ontwerpen. Graag nodig ik u uit om in een vrijblijvend gesprek nader kennis te maken en uw wensen te bespreken.