Prijzen Grafmonumenten

Wat kost een grafmonument? 

Persoonlijk en intiem grafmonumentje van rvs voor mijn vader

Persoonlijke rvs grafmonumenten

Een uniek grafmonument uitgevoerd door vakmensen in Nederland hoeft niet veel meer te kosten dan een standaard grafmonument die als industrieel serieproduct gemaakt worden. De prijzen zijn vanaf vijfendertighonderd euro inclusief alles.

De grafmonumenten die u op deze site ziet zijn allemaal unieke ontwerpen die in een oplage van 1 gemaakt zijn. De uitvoering is door Nederlandse vakmensen, bij de uitvoering van een grafmonument, gedenkteken of steen bent u altijd van harte welkom.

Prijzen grafmonumenten - grafsteen

glazen grafmonumenten - orchidee tak

Prijs grafmonument
De prijzen van grafmonumenten zijn afhankelijk van het ontwerp, de hoeveelheid arbeid en materiaal. Helaas kan ik dat niet veranderen. Wel kan ik u vooraf exact vertellen wat het grafmonument gaat kosten. Vaak is dat zelfs minder dan een standaard grafmonument dat in serie gemaakt wordt.

Wat een grafmonumenten of grafsteen kost, hangt natuurlijk af van grootte, het ontwerp en de wijze van afwerking. Een eenvoudig klein ontwerp kost minder dan een grotere ontwerp waar meer tijd en materiaal voor nodig is.

modern grafmonument met hart - strak en eenvoudig


Wat kost een grafsteen grafmonument ongeveer?

Zoals gezegd lever ik dus geen standaard grafstenen (eerder grafkunst). Omdat ieder ontwerp uniek en anders is en 100% persoonlijk is de oplage altijd maar 1 stuks. M.a.w. iedere aanvraag vergt een nieuw ontwerp dat ook zijn een eigen prijs heeft. Het ontwerp maak ik op basis van uw wensen en het beschikbare budget.

Voor een enkel graf (ongeveer 100 x 200 cm) moet u voor een eenvoudig grafmonument vanaf vijfendertighonderd euro rekenen.

 

Betaalbare mooie grafmonumenten vanaf vijfendertighonderd euro. 

 

bel 0320 218676 - maak een afspraak


grafsteen prijzen - grafstenen prijzen - grafzerken prijzen - wat kost een grafmonument - wat kost een grafsteen

Mooie grafmonumenten en grafstenen voor elk budget‎

Wat een grafmonumenten of grafsteen kost, hangt natuurlijk af van grootte, het ontwerp en de wijze van afwerking. Een eenvoudig klein ontwerp kost minder dan een grotere ontwerp waar meer tijd en materiaal voor nodig is.


Wat kost een grafsteen grafmonument ongeveer?

Een begrijpelijke en veel gestelde vraag. Voor de meeste van ons komt de aanschaf van een grafmonument of grafsteen maar een paar keer voor in het leven. Het is geen onderwerp waar we ons dagelijks mee bezighouden.

Ik lever geen standaard grafstenen (eerder grafkunst). Omdat ieder ontwerp anders is en 100% persoonlijk is de oplage altijd maar 1 stuks. M.a.w. voor iedere aanvraag maken we een nieuw ontwerp dat ook een eigen prijs heeft. 

Helaas heb ik dus geen pasklare antwoord op de vraag wat een grafmonument kost. Ik vergelijk het wel eens met de vraag: "wat kost een auto?" Die is te algemeen. Bedoelt u een personenauto of een vrachtwagen met aanhanger? Een Fiat Panda of een Tesla?

De prijs voor een grafmonument of grafsteen wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Materiaalkeuze van het monument of de steen
  • Het ontwerp (ingewikkeld of eenvoudig)
  • Afmetingen van het graf.
    Een graf van 80x180 heeft een andere prijs dan een graf van100x 200. Let op: grafmaten verschillen per begraafplaats!
  • Type afwerking Geschuurd of gepolijst als een spiegel
  • De gewenste tekst en gravures
    gelaserd of gezandstraald of als losse RVS letters of uitgezaagd in het materiaal?

Inzicht in de prijs

Op basis van uw wensen en uw budget maak ik een ontwerp dat persoonlijk en passend is. Als dat ontwerp bevalt werken we dat uit tot een concreet voorstel met een vaste prijs waarin onderstaande zaken zijn meegenomen:

Fundering met of zonder palen

Een fundering is vrijwel altijd een vereiste. Sommige begraafplaatsen eisen ook dat het monument gestut wordt met palen tegen verzakken.

Het monument plaatsen

Het plaatsten van het monument is in de prijs inbegrepen. U kunt daarbij zelf aanwezig zijn en/of helpen.

Kosten voor de vergunning

Per gemeente en begraafplaats verschillen deze vaak enorm. Ik regel dit voor u met de begraafplaats.

Zonder persoonlijk contact en een "wederzijdse klik" kan ik geen monument voor u ontwerpen. Graag nodig ik u uit om in een vrijblijvend gesprek nader kennis te maken en uw wensen te bespreken.