Grafmonument strak & eenvoudig

Modern graf dat liefde en verbondenheid symboliseert

modern grafmonument met hart - strak en eenvoudig
hart meer dan vol

Mario was een toegewijde vader en echtgenoot. Zijn leven stond volledig in het teken van zijn gezin.
Als zij het naar hun zin hadden, had hij het naar zijn zin. Hij was een man van weinig woorden en van veel daadkracht. De rots in de branding; iemand op wie je kon rekenen, die altijd klaar stond.

Strak en eenvoudig

Dit grafmonument is strak en eenvoudig. Het symboliseert in zijn eenvoud de liefde en verbondenheid. Zijn naam MARIO staat centraal en het (gegraveerde) hart is er meer dan vol van.

Hart - oneindigheidsteken

Het gegraveerde hart op het grafmonument ontstaat doordat twee (trouw)ringen elkaar kruisen en zo samen het oneindigheidsteken vormen.

Handen

De gegraveerde handen staan symbool voor aanraken, geraakt- en verbonden zijn. Een afdruk van de handen van Mario's vrouw en de kinderen als een laatste groet.

Samen

Op een snikhete dag droegen we met elkaar het monument naar graf. Samen plaatsten het grafmonument in de juiste positie en brachten we rondom aarde aan. Het was ontroerend om te zien hoe de kinderen hun best deden.

Mooi!!.... Nogmaals ben er super blij mee.
Dank je wel.

Het moderne graf monument is van RVS 316 gemaakt. De handen zijn met laser in het RVS gegraveerd. De ring is met superfijne glaspareltjes in het RVS gestraald.

 
modern grafmonument

Het grafmonument spreekt in zijn eenvoud voor zich. Het is passend en zegt veel met weinig woorden. Het monument onderscheidt zich op de begraafplaats van de andere graven en is een echte blikvanger.   

 

 

 

 

Moderne Grafmonumenten: algemene informatie

Moderne grafstenen zijn grafmonumenten met een eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm. Moderne materialen en technieken passen hier bij. Dankzij duurzame nieuwe materialen zijn nieuwe vormen mogelijk en kunnen we vrijwel ieder idee realiseren.

Modern graf - RVS letters

Een mooi strak uitgevoerd grafmonument van RVS bevat meestal de naam en geboorte datum en datum van overlijden. De naam en data kunnen gegraveerd worden met laser, water, glasparels etc. Ook is het mogelijk de naam weg te snijden of juist als losse uitgesneden RVS letters p of vr het monument te plaatsen.

Foto op een grafsteen

Het is een heel persoonlijke voorkeur om wel of geen foto op een graf te plaatsen. In zuidelijke landen is het al heel lang traditie om dit te doen. In Nederland plaatst men minder snel een foto op een graf.

Foto als Lasergravure

Het is mogelijk om in steen, rvs en glas met behulp van lasertechniek of moderne ets-technieken foto's levensecht te graveren. Het resultaat is verbluffend mooi en blijvend. Het is gegarandeerd onderhoudsvrij en hoeft niet opnieuw ingekleurd te worden. Kleurenfoto

Porseleinen foto's

Duurzaam en van hoge kwaliteit blijven deze foto's er altijd goed uitzien. De foto wordt digitaal op een tegel aangebracht en op hoge temperatuur gebakken en van een hoogglans glazuurlaag voorzien

Grafbeplanting wel of niet?

In bovenstaand grafmonument hebben de nabestaanden bewust niet gekozen voor beplanting.

Indien gewenst kan een grafmonument ruimte voor grafbeplanting krijgen. Een bewuste keuze van nabestaanden die voldoende tijd en mogelijkheden hebben om het graf regelmatig bij te houden.

Plantjes op een graf worden in de praktijk in het begin vaak nog wel goed bijgehouden, maar naar mate de tijd vordert wordt dit vaak een probleem. Onkruid, dode planten geven het grafmonument dan een verwaarloosde indruk.

In plaats van beplanting geeft een mooie vaas met bloemen het graf ook een "groene" en verzorgde indruk. Ook kunnen grafaccessoires als een graflantaren of stormlamp extra waarde geven

Steentjes - kiezels

Vaak beginnen mensen met beplanting maar na een tijdje vullen ze de ruimte op met stenen. Om te voorkomen dat onkruid tussen de stenen gaat groeien zou eigenlijk een dichte beton plaat onder de kiezelstenen moeten. Als dat lastig is zou worteldoek een optie kunnen zijn

Dit grafmonument bestaat uit een liggend RVS deel dat op een fundering rust.

Modern gedenkteken van RVS

Bekijk ook deze andere moderne grafmonumenten