Grafmonument voor PIM

Een bijzonder monument voor een bijzondere jongen

Grafmonument RVS en corten - geroest ijzer

Marlies de moeder van Pim weet al twee jaar dat ze niet lang meer te leven heeft. Terwijl ze strijdt tegen kanker en haar begrafenis regelt, verongelukt haar jongste zoon Pim (19) voor haar ogen tijdens een motorrace. Onlangs werd op de verjaardag van Pim een bijzonder monument geplaatst op zijn graf. Familie en vrienden droegen samen het monument naar zijn graf. Een zware last letterlijk en figuurlijk.

Het monument van geroest ijzer in combinatie met gepolijst RVS toont de liefde en het gemis in de vorm van talloze kussen. Kussen van ouders, broers en zussen, vrienden en klasgenoten.

Hans Brouwer maakte deze prachtige videofilm van de plaatsing

 

Monument PIM from Hans Brouwer on Vimeo.

Pim

Pim was een gevoelige introverte jongen die dankzij de motorsport in zijn kracht kwam te staan. Hij bloeide op en werd zelfverzekerd. Het is erg triest dat de motorsport die hem zo goed deed hem uiteindelijk ook zijn leven kostte. 

Marlies en Pim

Wij kijken ook allemaal terug op een bijzondere en mooie dag!
Arie en ik zijn ’s avonds nog even samen terug geweest. Dat was fijn. Het monument is prachtig en we krijgen ook heel veel complimenten.

Marlies

Kussen en banden

In het geroeste ijzer zijn een bandenspoor en lipafdrukken (kussen) uitgesneden en opgevuld met zwart siliconen rubber. De kussen zijn op basis van echte lipafdrukken van de betrokkenen uitgesneden.
Het bandenspoor verwijst naar Pim voorliefde voor de motorsport, maar ook naar de sporen die ieder mens in zijn leven achterlaat. De kussen zijn symbool voor de diepe liefde voor Pim.

 

Over de dood heen

Bijzonder is dat moeder en stiefvader van Pim later ook in dit graf komen. Twee namen van RVS komen nog op het monument. Daar is nu al rekening mee gehouden. De ontwerpen van de namen liggen klaar en de naam van Marlies komt straks op de lipafdruk van haar man en omgekeerd. Zo kussen ze elkaar dus a.h.w. over de dood heen.

 

bel 0320 218676 - maak een afspraak