Grafmonument

Een uniek grafmonument

Elk mens is uniek. Maar waarom lijken grafmonumenten dan zo op elkaar? Herdenk uw dierbare met een uniek en mooi grafmonument.

Wat blijft na een overlijden is de herinnering. Alles wat je samen had en beleefd hebt is leeft voort in je herinnering. Herinneringen zijn vaak de meest intieme en kostbare gedachten. Met de keuze voor een persoonlijk grafmonument gedenkt uw dierbare op een unieke en passende wijze. Gedachten en gevoelens op herkenbare wijze verbeeld.

Een grafmonument dat past bij de overledene; dat als het ware iets zegt over de persoon van wie afscheid is genomen is anders dan de rijen uniforme graven, kil en onpersoonlijk die je vaak op begraafplaatsen en kerkhoven ziet. Deze persoonlijke ontwerpen voor grafmonumenten tonen dat het ook anders kan. Grafmonumenten met een ziel waarbij je stil blijft staan.

Om tot zo'n persoonlijk grafmonument te komen is vooral oprechte aandacht en ruim tijd voor het verhaal van de nabestanden nodig. Het in samenspraak maken van een persoonlijk ontwerp is vaak ook een vorm van rouwverwerking.

Luisteren, ideeŽn aandragen, stimuleren, schetsen maken: tenslotte is niemand op de wereld hetzelfde. Alle grafmonumenten die ik maak vertellen zo hun eigen unieke verhaal. Dat maakt het grafmonument bijzonder; met name voor de nabestaanden, die daar zeer nauw bij betrokken zijn geweest.

Grafmonument voor een meisje

Drie harten vormen een bijzondere bloem - Een tragisch ongeval leidde tot de dood van een jong en levenslustig meisje. Samen met ouders wordt een passend grafmonument ontworpen en uitgevoerd >

Zwevend grafmonument van roestvrijstaal met lelie

Halve lelie op rvs spiegel - De lelie was de favoriete bloem van Marianne. De lelie is in de lengte doorgesneden. Er ligt nog maar een halve bloem, maar in de weerspiegeling van de spiegel wordt de bloem weer heel. Net zoals de eenheid met een weggevallen geliefde weer heel wordt in de herinnering.

Een stralend eerbetoon - Helder en sprankelend grafmonument getuigt van de diepe liefde van de familie. Het gedenkteken voor Tim is een beetje zoals hij was: opgeruimd netjes en creatief >

Grafmonumentje voor mijn vader

Een vrije vogel - Intiem en Persoonlijk grafmonumentje voor mijn vader gebaseerd op schetsen van de rouwkaart >

Graf met lelie

Modern en tradioneel - Door een grafzerk met een rvs lelie te combineren ontstaat een uniek en sfeervol grafmonument >

Gedenkteken van rvs

Gedenkteken in een bedrijf - Voor een overleden collega wordt een persoonlijk gedenkteken in de bedrijfsentree geplaatst >

Familiegraf van rvs

Bijzonder familiegraf - een persoonlijk familiegraf - een grafmonument van formaat combineert Noors graniet met rvs >

Eer uw dierbare op een heel persoonlijke wijze met een uniek grafmonument.

Voor en nadelen van RVS grafmonumenten

RVS grafmonumenten en gedenktekens van RVS hebben een unieke uitstraling en combineren uitstekend met (gekleurd) glas en andere materialen als steen. Op deze site vindt u tal van unieke voorbeelden.  Voor alle monumenten gebruiken we de beste kwaliteit RVS 316 (of Inox zoals men het in BelgiŽ terecht noemt (onroestbaar)

Voordelen

 • Een grafmonument van RVS oogt strak, helder en licht. Het straalt eenvoud,  helderheid en rust uit.
 • Het RVS dat we gebruiken is het hoogwaardige RVS 316. Bestand tegen de meest agressieve stoffen.
 • Onderhoudsvrij
  RVS blijft mooi en vergt eigenlijk geen onderhoud. Af en toe moet u het eens schoonmaken.
 • Gemakkelijk schoon te houden. 
 • RVS kan op veel manier bewerkt worden en biedt daardoor veel mogelijkheden.
 • RVS combineert uitstekend met glas, steengeroest ijzer en andere materialen
 • Laser gravures en RVS passen bij elkaar. De gravures worden Ūn het RVS gelaserd en zijn daardoor erg duurzaam.
 • Ook foto's kunnen in het RVS gelaserd of gegraveerd worden.

Nadelen

 • RVS is ongelofelijk sterk en niet kapot te krijgen. Vandalen kunnen er met een hamer of steen wel deuken in slaan.
 • RVS hoogglans (als een spiegel) is gevoelig voor krassen. Als er zand op ligt en men veegt dat met een droge doek weg krijg je krasjes. (met overvloedig water wegspoelen is de juiste werkwijze) 
 • Het later toevoegen van teksten kan (afhankelijk van het ontwerp van het monument) lastig zijn. Als vooraf duidelijk is dat er later nog een naam bij moet komen kan hier rekening mee worden gehouden Mooie en bijzondere RVS grafmonumenten die je stil doen staan.
 • Roest
  RVS zelf kan niet roesten; toch zie je op RVS in de openbare ruimte soms roest. Dat is zogenaamde "vliegroest". IJzerdeeltjes die door de wind op het rvs terecht komen en daar roesten. Het RVS zelf wordt echter niet aangetast. Met een eenvoudig chemisch product valt dit eenvoudig te verwijderen.
 • Dof geworden RVS
  Mocht het RVS in de loop der jaren wat doffer zijn worden dan breng je met een auto poetsmiddel de glans snel weer terug.

 

Om tot zo'n persoonlijke invulling te komen is vooral persoonlijke aandacht en ruim tijd voor het verhaal van de nabestaanden nodig. Het komen tot een persoonlijk ontwerp samen met de nabestaanden is vaak een proces waarbij ook rouwverwerking een rol speelt.

 

Luisteren, ideeŽn aandragen, stimuleren, schetsen maken: tenslotte is niemand op de wereld hetzelfde. Alle grafmonumenten die ik maak vertellen zo hun eigen unieke verhaal. Dat maakt het grafmonument zo bijzonder; met name voor de nabestaanden, die daar zeer nauw bij betrokken zijn geweest.

 

Eer uw dierbare op persoonlijke wijze met een uniek grafmonument.