Modern grafmonument voor Frank

Oneindigheidsteken - ring van Möbius

modern grafmonument van RVS met abstract oneindigheidsteken

Voor Frank die op veel te jonge leeftijd moest gaan ontwierpen we samen dit moderne graf met deze bijzondere vorm. De aanvankelijke wens was om een monument te maken met het oneindigheidsteken en een verwijzing naar golven/water.    

Oneindigheidsteken

Het oneindigheidsteken is eigenlijk een 8 op zijn kant. Als je dit in 3 dimensies wilt maken ontstaat een niet zo heel spannende vorm. Als alternatief kwamen we op de ring of band van Möbius.

 

Oneindig hart

De bijzondere vorm ziet er onder iedere hoek anders. Als je om het monument heen loopt verandert de vorm voortdurend. Vanuit een bepaalde hoek lijkt het op het oneindigheidsteken; vanuit een andere hoek weer op een hart, een golf of zelfs een groot oog. 

De reacties waren gelijk erg positief! De ring, de naam en het totaalplaatje erg mooi!! Nu ook met de plantjes erbij. Hartelijk bedankt!
namens familie - Ellen en Sander

Ring van Möbius

Dit is de ring of band van Möbius. Het is een fascinerende wiskundige figuur die slechts 1 vlak en 1 rand heeft. Vanuit elk punt van de figuur ziet men ogenschijnlijk twee zijden en twee randen, maar volgt men vanuit een punt een rand of een zijde, dan blijkt bij terugkeer dat men ook de ogenschijnlijk andere rand of zijde heeft doorlopen.

Moeilijk om te maken

Het was een enorme klus om deze vorm in Roestvast staal (RVS) te maken. Het staal moest vervormd worden waarbij scheuren natuurlijk voorkomen moest worden.

Handschrift

Frank zijn eigen handschrift werd gebruikt om zijn naam uit staal te snijden. 

Voor en nadelen van moderne grafmonumenten

Moderne grafmonumenten en gedenktekens van RVS hebben een unieke uitstraling en combineren uitstekend met (gekleurd) glas en andere materialen als steen. Op deze site vindt u tal van unieke voorbeelden. Voor alle moderne grafstenen en gedenktekens gebruiken we de beste kwaliteit RVS 316 (of Inox zoals men het in België terecht noemt (onroestbaar)

Voordelen

 • Een modern grafmonument van RVS oogt strak, helder en licht. Het straalt eenvoud,  helderheid en rust uit.
 • Verveelt niet - strakke vormen zijn vreemd genoeg vaak tijdloos en blijven visueel interessant. 
 • Het RVS dat we gebruiken is het hoogwaardige RVS 316. Bestand tegen de meest agressieve stoffen.
 • Onderhoudsvrij en gamkkelijk schoon te houden
  RVS blijft mooi en vergt eigenlijk geen onderhoud. Af en toe moet u het eens schoonmaken.
 • Moderne materialen kunnen veel manier bewerkt worden en biedt daardoor meer mogelijkheden dan alleen steen.
 • Moderne materialen combineren uitstekend Denk aan glas, steengeroest ijzer en andere materialen
 • Tekst en foto's kunnen in het RVS gelaserd of gegraveerd worden.

Nadelen

 • Smaken verschillen; moderne grafmonumenten vallen meer op omdat ze anders zijn;
 • Moderne materialen zijn duurzaam en sterk. Vandalen kunnen alles beschadigen.
 • RVS hoogglans (als een spiegel) is gevoelig voor krassen. Als er zand op ligt en men veegt dat met een droge doek weg krijg je krasjes. (met overvloedig water wegspoelen is de juiste werkwijze) 
 • Het later toevoegen van teksten kan (afhankelijk van het ontwerp van het monument) lastig zijn. Als vooraf duidelijk is dat er later nog een naam bij moet komen kan hier rekening mee worden gehouden