Grafmonument jongen

Bijzonder grafmonument - gedenkteken voor Tim

Grafmonument - gedenkteken voor Tim

Dit heldere en sprankelende grafmonument is zoals Tim was: opgeruimd, netjes en creatief. Het grafmonument bestaat uit een (gebroken) hart waaruit zijn naam verrijst. Als toonbeeld van de liefde die de familie voor Tim voelt. Zijn foto is met laser aangebracht evenals zijn persoonlijke handschrift.

Een ster
De ster die Tim voor zijn ouders was zal altijd blijven stralen. Op het horizontale deel liggen 5 hoogglans gepolijste RVS blaadjes uitgesneden die verwijzen naar de herdenkingsboom die voor hem geplant is. (let op de weerkaatsing van het licht van de blaadjes op de achterwand) Dit gedenkteken is in nauw overleg met de familie tot stand gekomen.

Bedankt voor het mooie boekje van het monument van Tim. Fijn dat je zo betrokken was en nog bent bij het hele proces van het begin tot het eind met een prachtig resultaat! We hebben het allemaal als heel bijzonder ervaren

 

Ontwerp gedenkteken
Eerst zijn er diverse kleine ontwerpjes gemaakt. De familie had duidelijke voorkeur voor 1 ontwerp met een aantal aanpassingen. Vervolgens is er een dummy op ware grootte van hout gemaakt. Die hebben we samen op de begraafplaats geplaatst en bekeken. Nadat dat goedgekeurd was startte de echte uitvoering in rvs.

Uitvoering grafmonument
Het verticale deel (achterwand met de naam van Tim) en het horizontale deel van het grafmonument werden van robuust edelstaal gemaakt met inwendig een stevig frame. Het verticale deel werd vervolgens helemaal gepolijst evenals de ster die prominent op de grafsteen prijkt. De hartvorm in het verticale en horizontale deel werd met keramische korreltjes gestraald waardoor een bijna fluweel zacht uiterlijk ontstond.

Foto en tekst
Het opstaande deel kreeg Tim's foto, handschrift en datums gelaserd. Voordeel van laseren is dat het loepzuiver is, volledig onderhoudsvrij is (hoeft nooit meer ingekleurd te worden) en volledig vlak is waardoor er geen vuilophoping kan ontstaan.

Gedragen
Samen met de familie hebben we het monument naar het graf gedragen en geplaatst. Terwijl we bezig waren ontstond er een regenboog...

Boekje
De plaatsing van het gedenkteken was een stukje verwerking en het afsluiten van een moeilijke periode. De nauwe samenwerking met de familie was een bijzonder mooie ervaring. Na afloop is een boekje gemaakt waarin het hele proces van het ontwerpen tot de plaatsing is beschreven.

bekijk ook grafmonument meisje | rvs grafmonument met lelie | grafmonument man