Schitterend Grafmonument met zwaan

Modern grafmonument glas en RVS

Voor een jonge vrouw

schitterend grafmonument van glas en RVS met zwaan

Modern grafmonument voor een jonge vrouw wier passie werken voor de KLM was. Een bijzonder monument met een zwaan van RVS.

Ondanks dat ze terminaal ziek was bleef Hanneke werken voor de KLM. Ze verborg haar ziekte omdat ze zo van haar werk hield. Het monument voor Hanneke moest natuurlijk een zwaan krijgen. De opstijgende zwaan met gespreide vleugels. De uiteinden van de vleigels zijn gepolijst. 

Omdat Hanneke ook van zee en water hield kwam er een glasplaat met het patroon van water erin gesmolten. De gekleurde linten op het glas verwijzen naar het "lintenritueel". Verder zijn de handafdrukken van haar dochtertje in het glas verwerkt. Een bijzonder mooi monument voor een trieste gebeurtenis.  

Het is een prachtige afsluiting van de weg die we samen zijn gegaan. De weg die moest leiden naar een monument dat de herinnering aan Hanneke zoveel mogelijk levend houdt. Het monument dat jij hebt gemaakt doet dat!
Ton & Ina

 

Lintenritueel:

Iedereen uit het gezin zocht een gekleurd lint uit. Plechtig werden de de linten samengeknoopt. Hanneke kreeg deze gekleurde knoop in haar handen. De gezinsleden zochten allemaal een plek uit rondom Hanneke. Met hun lint in hun handen, dachten zij nog een keer terug aan hun mooiste momenten met Hanneke. Later vlak voordat de kist in de aarde zou zakken knipten de gezinsleden ieder hun eigen lint door en namen hun lint als aandenken aan Hanneke mee. Zo werd symbolisch de verbinding met de "aardse" versie van Hanneke doorgeknipt.


Gijsje van https://charonuitvaartbegeleiding.nl/ verzorgde uitvaart en schreef een column over Hanneke https://charonuitvaartbegeleiding.nl/vliegt-de-klm-niet-op-faro/


Meer moderne grafmonumenten met glas en RVS