Modern Gedenkteken van RVS en glas

Met handafdrukken en zon

Voor de nabestaanden van Arnold hebben handen een heel speciale betekenis. Handen hadden namelijk een essentiŽle rol gespeeld in het afscheid van Arnold. Soms zeggen handen meer dan woorden; dat viel in het eerste gesprek direct al op. In de eerste ontwerpen werd het thema handen uitgewerkt. 

Ook waren de zon en haar stralen voor Arnold belangrijk geweest. Ook dit werd in een glazen cirkel verbeeld.  Verder moest het een strak en helder monument worden met niet teveel tierlantijnen.

In het grafmonument zijn handen verwerkt, zowel duidelijk zichtbaar aan de voorzijde, maar ook meer subtiel aan de achterkant van het glas waar de handafdrukken letterlijk erin zijn gedrukt. Het glas heeft een ribbelstructuur aan de achterzijde die in het zonlicht een verrassend lichtspel geeft.

De RVS houder waar de glazen zon in rust symboliseert een grote hand die alles tesamen houdt. 
ook in de versregels in de voet komt de hand weer terug.

Het ontwerp ťn de uitvoering is samen met de nabestaanden tot stand gekomen. Ook plaatsten we het monument met elkaar; nadat het op een sombere najaarsdag geplaatst was brak een waterig zonnetje door. 

Het artistieke monument staat op de begraafplaats in Lelystad.

Een grafmonument van glas heeft een bijzondere en persoonlijke uitstraling. Glas geeft een licht en strak uiterlijk. Het spel van licht in het glas is vaak speels en kan kleurrijk zijn. Een grafsteen of grafmonument van glas kunnen we op verschillende wijzen maken en bewerken. Met bijzondere en verrassende resultaten tot gevolg.