Kindergrafsteen met hartjesboom

Kindermonument voor Lydia met glazen hartjes 

Kindermonument - glazen gedenkteken voor meisje - hartjesboom

 

Lydia was een mooi en lief meisje. Vanaf haar geboorte zat het haar echter tegen en haar beperkingen werden in de loop van de tijd steeds erger. Na haar overlijden vroegen de nabestaanden om een passend monument; liefst licht en kleurrijk. Geen zware donkere stenen.

Uit de diverse ontwerpen viel dit boompje het meeste in de smaak. Het verbeeldt dat Lydia al vanaf haar geboorte "de wind tegen had". De vorm van het boompje suggereert dat het a.h.w. tegen de wind in is gegroeid. Voor ieder jaar dat ze geleefd heeft is er een blaadje dat de vorm van een hartje heeft.

Ieder blad is handgemaakt en heeft een wonderlijk mooi lichteffect als de zon er in schijnt. De meeste blaadjes zijn geel/oranje kleurig met een rode spikkel; ook zijn er een aantal blauwe, groene en een heel speciale die geheel kleurloos is: de onschuld en zuiverheid van Lydia verbeeldend.

 

Dank je wel voor de prettige samenwerking. We zijn erg blij met het boompje. Dank je wel voor het mooie en vrolijke monument, Lydia waardig. Ik heb deze week trouwens de weerkaatsing van de zon gezien. Zo mooi........... Corrie

Meer glazen grafmonumenten >>