Kindergrafmonument

Prachtig RVS kindermonument met een boompje

gedenksteentje kindergrafsteen kindermonument RVSbekijk hier meer foto's

Bijzondere kindergrafsteen met een RVS boompje en hartjes van gekleurd glas voor een meisje.

Het grillige boompje verbeeldt de levensloop van Dagmar, een klein meisje dat ernstige beperkingen had. Dagmar is net geen negen jaar oud geworden. Het aantal takken en de plaats van de hartjes heeft een symbolische betekenis.

Gedenksteentje?

In plaats van een traditioneel gedenksteentje wilden de nabestaanden een uniek en eigenzinnig kindermonument van RVS dat licht oogde.

Kindermonument - hartjesboom

Ontwerp kindermonument

In samenspraak kwamen we tot een boompje met negen takken met gekleurde hartjes. Kleuren die pasten bij Dagmar. Het boompje moest "organisch" en levendig.
Dagma's vader kwam met het idee om de stam op sommige plekken zelfs "open" te laten zijn. In de praktijk pakte dit bijzonder goed uit. Het geeft het boompje extra cachet. Vrijwel alles aan het monument (zowel het boompje als de glazen hartjes/blaadjes) is handgemaakt.

Naam

Dagmar haar naam is met laser uit dik RVS gesneden en daarna met glasparels gestraald wat het een mooi fluweel achtig uiterlijk geeft. Daarna is de naam op een tak geplaatst.

Hart

In de voet, die een deel van een hartvorm is, werd tekst met laser gegraveerd. Samen met Dagmars ouders en zusjes werd de positie van het boompje bepaald en werden alle blaadjes/hartjes verdeeld.

De meisjes namen hun taak bijzonder serieus en de keus van ieder hartje/blaadje was uitgebreid onderwerp van discussie. Uiteindelijk vonden alle hartjes/blaadjes een plaatsje.

Licht

Op de natuurbegraafplaats "plantten" we het boompje. Daar bleek met kindermonument prachtig te passen in de omgeving. Zelfs in de stromende regen oogde het grafmonumentje licht en sprankelend.

RVS 316

Net als de andere grafmonumenten is ook dit kindermonument gemaakt van RVS 316 - de beste kwaliteit RVS en zeer mooi afgewerkt.

Het monumentje is prachtig geworden. We willen je heel erg bedanken voor het prachtige boekje dat je hebt gemaakt over het monumentje van Dagmar. Het is met veel liefde gemaakt! We zijn er erg blij mee. - Ontzettend bedankt voor de meer dan prettige samenwerking.

gedenksteentje kindergrafsteen kindergrafstenen kindermonument grafsteen kind grafsteen baby kindergrafmonument
kindergrafzerken kindermonumenten kindergrafzerken baby grafsteen kleine grafsteen