Grafmonument meisje

Een bijzonder grafmonument voor een meisje

Bijzonder grafmonument voor een meisje van Roestvast staal RVS
Een tragisch ongeval leidde tot de dood van een jong en levenslustig meisje. Een levenslustig meisje dat veel vrienden en vriendinnen had, populair was op school en reikhalzend uitkeek naar de toekomst. De familie wilde graag een passend ontwerp voor een grafmonument. Samen met de ouders maakten we een ontwerp en uitvoering die beantwoordde aan de wensen en verwachtingen. Een ontwerp waarbij een hartvorm zich herhaalt tot een bloemvorm ontstaat. 

Familiegraf

Op ieder "bloemblad" is ruimte voor een extra naam gehouden omdat het als familiegraf bedoeld is.

 

Liefde en bloemen

Wat al direct in het eerste gesprek met de familie opviel was de enorme liefde die (naast het verdriet) voelbaar was. In het ontwerp is dit verwerkt. Het grafmonument bestaat uit drie delen van hartvormen. Drie harten omdat het graf ruimte biedt aan drie personen. De ouders zullen later bij hun dochter worden bijgezet.
Je komt in dit leven uit een vereniging; in het leven gaat ieder zijn eigen weg. In dit geval worden de drie personen (ouders en kind) na hun dood weer verenigd. Drie afzonderlijke harten herhalen zich op zo'n manier dat er een bloemvorm ontstaat. Ondanks de dood bloeit de intense liefde van de nabestaanden voor het meisje.

De ouders plaatsen doorgaans veel bloemen op het graf. Het grafmonument biedt daar specifiek ruimte voor. Door de bloemen en het stralende roestvrij edelstaal licht het grafmonument op tussen de overige graven.

Samen

Samen met de familie zijn diverse schetsontwerpen bekeken. Daarbij sprong 1 ontwerp er voor de familie uit. Van dat ontwerp zijn vervolgens verschillende varianten gemaakt tot dat het ontwerp helemaal klopte met de wensen van de familie. Het definitieve ontwerp is in karton op ware grootte gemaakt. Samen hebben we dit op het graf geplaatst en gekeken of dit voldeed.

In RVS

Toen we 100% zeker waren over de vorm en de afmetingen werd opdracht gegeven voor de definitieve uitvoering. Met laser werden de vormen uitgesneden en voorzichtig in de juiste vorm gebogen (gewalst). Het hele monument werd met de hand geslepen. De naam werd in rvs uitgesneden en op de eerste hartvorm gemonteerd. Bij iedere fase werd de familie nauw betrokken.

Plaatsing

Samen met stevige funderingsplaat tegen het verzakken werd het grafmonument met zorg heel voorzichtig geplaatst. Er was een speciale constructie gemaakt om het risico op beschadiging tijdens het transport en de plaatsing zo klein mogelijk te maken.

Boekje

boekje grafmonument meisjeTer gelegenheid van het monument is ook een boekje gemaakt dat de vorm heeft van het monument. Het proces van het ontstaan van het grafmonument wordt aan de hand van foto's beschreven.