Gedenksteentje babygraf

grafsteen baby - kleine grafsteen met hart en bvlinders

Een liefdevol monument voor een stil geboren meisje. 

De ouders van Lise kwamen langs met het verzoek een gedenksteentje voor hun Lise te ontwerpen. Helaas was Lise geheel onverwachts levenloos geboren. Een hard gelag voor de ouders. In hun christelijke geloof en kerkgemeenschap vonden ze troost.

De wensen van de moeder en vader stonden haaks op elkaar. De vader wilde liefst een grafsteen met traditionele vormen. Dat was gebruikelijk in het dorp waar zij woonden. De moeder wilde liever iets speels met kleur.

Alleen een (donkere) steen voor een baby graf vond ik persoonlijk niet passend bij zo iets teers als een babymeisje. Wat beide ouders verbond was de liefde voor hun kindje, voor elkaar en hun Christelijke geloof.

De samenwerking met Jeroen verliep heel natuurlijk en persoonlijk. Daarnaast was veel ruimte voor onze levensopvatting waardoor het eindresultaat van het proces en het monument volledig aansluit op onze wensen.
                                                                                  ouders Lise

In het ontwerp heb ik geprobeerd deze gemeenschappelijke zaken te verbeelden en zo beide wensen met elkaar te verbinden. Een licht en open hart met een wat ongebruikelijke vorm. Daar voor in lichte glanzende sierlijke letters de naam van Lise met een lange krul. Er omheen fladderen glazen gekleurde vlindertjes (handgemaakt).

Het geheel staat op een zwarte steen. In de steen is een hart gegraveerd met de naam van Lise. Daaromheen staan de namen van de ouders en het broertje. Het geheel wordt gecomplementeerd met de spreuk "Veilig in Jezus' armen". De krul onder de naam van Lise verwijst naar het rusten in de armen van Jezus.  

Het is een licht, mooi en gevoelig monumentje geworden. Op de begraafplaats valt het hierdoor op tussen de gebruikelijke kindergrafstenen.

Tijdens het ontwerpen en de uitvoeren werden beide ouders regelmatig betrokken. Van de vlindertjes hebben we er een aantal extra gemaakt zodat er een keuze was. De keuze welk vlindertje waar kwam deed het gezin gezamenlijk in de werkplaats.

 strand tekening met hart
tekening op het strand

 


babygrafje-gedenksteentje babygraf
 Gerelateerde pagina's met kindergrafmonumenten - kindergrafstenen