Gedenksteentje voor baby

Kindermonument met boompje met vogels en vlinders

Kindermonument 

Lena is helaas maar een paar dagen oud geworden. Voor de ouders was dit een pijnlijke en onverwachte tragedie.

Al vrij snel wilden zij een monumentje voor Lena en was er al een idee en een tekening. De schets van een boompje met twee vogeltjes vormde het uitgangspunt. Tijdens het ontwerpen dat we in samenspraak deden werd het boompje iets abstracter (het kon nu ook een wolk vlinders zijn). En het ene vogeltje landde op de eerste letter van Lena en het andere vloog weg vanaf de laatste letter - zo het korte verblijf van Lena hier verbeeldend.

Het is dat het zo triest is, maar ik word er bijna vrolijk van.
vader van Lena

Samen met het gezin en de grootouders plaatsen we het monument. De vader droeg het monument zelf naar het graf: een stevige man voor wie het gewicht geen probleem vormde.   

De combinatie van strak, helder roestvast staal met de fragiele glazen vogeltjes oogt heel bijzonder. In het monument is de afdruk van de handjes van Lena met laser gegraveerd. De voet waarop het boompje staat heeft de vorm van een hart dat met enige fantasie doorloopt in het boompje.  De handgemaakte glazen vogeltjes vangen het licht en de structuur van het glas doet ze in de zon sprankelen. Het geeft het monumentje iets lichts en speels. De vader zei: "het is dat het zo triest is, maar ik word er bijna vrolijk van".

Meer RVS grafmonumenten >>> Meer glazen grafmonumenten >> Meer kindermonumenten >>