Babygrafje voor Emmi

Sterren voor een sterrenkindje

Emmi was een baby'tje dat vanaf haar geboorte ernstige problemen had met haar gezondheid. Hoewel het er slecht uit zag bleef er altijd hoop. Helaas stierf Emmi toch nog onverwachts - bijna 4 maanden oud is ze geworden. 

Down

De ouders waren wisten al tijdens de zwangerschap dat Emmi Down had. Ondanks dat ze wisten dat het niet gemakkelijk zou worden kozen ze er voor om Emmi te laten komen. De vele up- en downs met haar gezondheid hakten er bij beide ouders in. Hoop en wanhoop wisselden elkaar voortdurend af.

Het bijzondere was dat Emmi in haar korte leventje de "zeesterrenslaap" sliep: slapen met armpjes en beentjes wijd; (de vijf punten van een zeester): de slaap vol overgave.


Sterrenkindje

Op de kaart stond: "Je was ons zeesterretje; nu ben je ons sterrenkindje."
Dat thema is gebruikt in het kindermonument voor Emmi. Het kindergraf bestaat uit een stapeling van sterren. Iedere ster staat voor een gezinslid: de onderste ster verbeeldt de vader, die het gezin draagt, de tweede ster staat voor de moeder: die ster is gevuld met het portretje van Emmi, de derde ster is voor het zusje van Emmi en de stralende ster bovenop verbeeldt natuurlijk Emmi.

Emmi is op de RK begraafplaats begraven. De ouders en grootouders vinden het een fijn idee dat met Allerzielen een pastoor langskomt om de graven te zegenen. 

Uitvoering kindermonument

Samen met de ouders ontwierpen we dit kindermonument. Iedere stap is samen gemaakt en uitvoerig doorgesproken. Eerst is een klein ontwerpje gemaakt; na wat aanpassingen een ontwerp op ware grootte. Toen dat akkoord was hebben we het in RVS uitgevoerd. Het portretje is met laser in een transparante ster gegraveerd.