Babygraf - kindermonument voor baby'tje

grafsteen baby met vogeltje - babygraf - gedenksteentje baby

Als een kinderwens bijna vervuld raakt, maar het tijdens de zwangerschap niet goed blijkt te gaan, zet dat je leven op zijn kop. Alles loopt anders dan je gewenst had en het verdriet is groot.

Teun is voor de geboorte overleden in de buik van zijn moeder. Zijn ouders vertelden dat ze ondanks alle verdriet toch vol trots zijn dat Teun ze ouders heeft gemaakt. Ze wilden een bijpassend monumentje dat duidelijk bij een baby’tje zou passen. Liefst helder, licht, lieflijk en met een vogeltje van RVS.

Eerst maakten we ontwerpen met verschillende vogeltjes. Het bleek nog best lastig om een vogeltje te maken dat past bij een graf voor een kindje en dat ook nog sierlijk en elegant is. Uiteindelijk kwamen we op onderstaand vogeltje uit. Graag wilden we iets van licht en kleur toevoegen in de vorm van glas. Ook van het glas maakten we meerdere varianten, waarbij deze blauwe de voorkeur kreeg.

Spontaan kozen we voor deze vorm en plaats in de vogel. Teuns vader merkte op dat het glas in de buik van de vogel symbolisch is voor de gedachte dat Teun bij zijn moeder in de buik is gebleven.


Op een zonnige maar winderige dag plaatsten we samen het monumentje. Het grafje kreeg een RVS rand waarbinnen de ouders heel smaakvol een lichte beplanting aanbrachten. Een lief en ontroerend monumentje.
 

Wij vonden het een mooie plaatsing. We zijn echt blij met het resultaat en krijgen ook fijne reacties. Mensen kwalificeren het monumentje als vrolijk en toch gepast, waardig en ook opgewekt. Dan hebben we dus samen precies dat voor elkaar gekregen wat we beoogden. Heel veel dank voor je mooie ontwerp!