Grafzerken - Grafzerk | Memorabel

Moderne grafzerken van RVS glas en corten

Jeroen Stok ontwerpt in samenspraak met nabestaanden artistieke eigentijdse grafzerken. Een traditionele grafzerk is meestal van steen of brons. Moderne grafzerken uitgevoerd in glas, geroest metaal en roestvrij staal vallen op - onderscheiden zich.

Grafzerk van RVS strak - eenvoudig

grafzerk van spiegelend RVS

Echt unieke en persoonlijke grafzerken

Jeroen ontwerpt grafzerken altijd in nauw overleg met de nabestaanden. Ook bij de uitvoering bent u van ahrte welkom om te komen kijken. en uitgevoerd. Van ieder monument maak ik er maar ťťn. Ieder monument is speciaal voor de overledene ontworpen en daardoor echt uniek. 

glazen grafzerk met tekst

Grafzerk van glas

RVS grafzerk met lelieGrafzerk van RVS spiegel met lelie bloem

Grafzerk met lelie

Samen met de naaste familie ontwierpen we als grafzerk een prachtige zwevende spiegel van roestvast edelstaal waarop een glanzende rvs bloem lag. De bloem was overlangs doorgesneden waardoor er maar een halve bloem lag. In de weerspiegeling werd deze weer "vol" Symbool voor de relatie waarvan de partner was weggevallen. Alleen in de herinnering wordt de relatie weer heel. Tekst en foto werden met behulp van lasertechniek in het hoogglans gepolijste roestvast staal rvs gegraveerd. 

Moderne grafzerk met zwaan

Grafzerk glas met vogel - zwaan

Voor een jonge vrouw die bij de KLM werkte ontwierpen we deze grafzerk samen met de ouders

Moderne Grafzerken 

 Grafzerken door heel Nederland

Grafzerken en zerken

Een modern en bijzonder gedenkteken

Grafzerken zijn vaak liggende grafstenen - meestal grote rechthoekige platen. Vroeger waren zerken voorbehouden aan de rijken en gemaakt in een traditionele uitvoering.

Dankzij nieuwe materialen en technieken zijn grafzerken standaard en voor vrijwel iedereen beschikbaar. Grafzerken kunnen van moderne eigentijdse vormen en materialen gemaakt worden. In combinatie met RVS en Glas-Grafkunst ontstaan ware kunstwerken.  

Onderhoudsvrij

Door het gebruik van sterke materialen en dat een liggende grafmonument meestal het hele graf bedekt is een grafzerk vrijwel onderhoudsvrij.

Grafzerk - grafmonument

Grafzerken zijn een type grafmonumenten. Grafzerken hebben vaak een robuuste eigen vorm. Traditioneel zijn meestal grote dikke platen graniet die het hele  graf bedekken. Vaak liggen ze op een kleine roef die schuin afloopt zodat het regenwater van de grafzerk afloopt omdat de grafzerk op afschot ligt.


Hoewel de meeste grafzerken nog steeds grote platen natuur(hard)steen zijn is er veel meer mogelijk qua materialen, en qua vorm. VanTegenwoordig zijn hier veel meer mogelijkheden in. Ook kunnen materialen van een grafzerk gecombineerd worden met bijvoorbeeld RVS, glas, cortenstaal etc. 

Ieder grafmonument dat ik maak is geheel naar uw eigen wensen ontworpen en uitgevoerd. In een vrijblijvend kennismakings gesprek bespreken we uw wensen en ideeŽn. Lees over mijn werkwijze als grafkunstenaar of bekijk het filmpje


grafzerken door heel Nederland