Grafmonumentenverzekering

beschadigde grafkruizen

Helaas blijven ook grafmonumenten niet altijd gespaard van vandalisme of diefstal. Het Parool kopte onlangs nog "Wie jat er nou grafbeelden?" Een grafmonumentenverzekering biedt uitkomst.

Grafschennis

De beheerder van de begraafplaats Zorgvlied vertelt in het artikel in het Parool dat onlangs een klein bronzen beeldje van een fuut is afgezaagd en meegenomen.  'Wij vermoeden dat het hier niet om metaaldieven gaat, maar dat de beelden gestolen zijn voor de vorm.' Veel grotere bronzen beelden die al even makkelijk af te zagen zijn, zijn wel blijven staan. Bovendien zijn de gestolen objecten niet zwaar. Naast de fuut werden bijvoorbeeld ook een bronzen appel en een peertje van ťťn van de stenen losgewrikt en meegenomen. Twee grote gaten in het graniet markeren de grafschennis."

Advies

Algemeen advies is om het grafmonument met toebehoren "hufterproof" te maken: zet alles goed vast en maak het zo stevig mogelijk. Vanzelfsprekend zijn de grafmonumenten die Memorabel levert altijd zo gemaakt en gemonteerd dat diefstal vrijwel onmogelijk is.

 

Grafmonumentenverzekering - Better safe than sorry

Een grafmonument heeft een emotionele waarde die niet te verzekeren valt. Naast de emotionele schade brengt een vernield graf ook financiŽle kosten met zich mee om de schade te herstellen.

Beschadigingen kunnen ook onbedoeld ontstaan. Bijvoorbeeld door een grasmaaier of een vallende tak . Als u het grafmonument verzekerd heeft dan worden de kosten van reparatie van het grafmonument bij vernieling of beschadiging vergoed.


Om die reden is goed om te weten dat er verzekeraars zijn die een grafmonumentenverzekering bieden. Voor een relatief klein bedrag kunt u een grafmonumenten verzekeren tegen onheil van buitenaf, ook stormschade.

Bij OOM Verzekeringen bedragen de kosten voor 10 jaar 7,5% van de verzekerde waarde van het monument. Daarbij komt dan nog de verplichte assurantiebelasting (21%) en een paar euro aan afsluitkosten.

Eventueel kan ik als tussenpersoon de verzekering met een kleine korting voor u afsluiten.

Mocht het monument onverhoopt schade oplopen of gestolen worden dan is dat emotioneel erg pijnlijk. Met een grafmonumentenverzekering is in dat geval het herstellen of het opnieuw maken tenminste verzekerd.

Neem contact op over de mogelijkheden en de kosten >.