Grafmonument Glas met voetafdrukken

Glazen grafzerk voor Eveline

Grafmonument glas met voetafdrukken

Bijzonder glazen grafmonument voor een bijzondere vrouw.

Eveline was een bruisende, kleurrijke en succesvolle jonge vrouw die met volle teugen van het leven genoot. Zij verongelukte tragisch tijdens haar favoriete rondje hardlopen in het zuiden van Frankrijk.

Het gedenkteken voor Eveline bevat voetafdrukken die verwijzen naar haar sportieve aanleg, maar staan ook symbool voor de sporen die ieder mens in zijn leven nalaat. Die van Eveline waren kleurrijk en daarom bloeit in het monument bij iedere voetafdruk een bloem op.

glazen grafmonument met RVS grafkunst

De voetafdrukken in het glas zijn de afdrukken van de voeten van haar moeder, De voetafdrukken zitten verdiept n het glas "gedrukt". Het spoort loopt van de kijker weg en de afdrukken vervagen steeds een stukje meer. Tot ze niet meer zichtbaar zijn.

Op het glazen grafmonument staat iets uit het midden een RVS kunstobject. Een zuivere vorm van spiegelend RVS. Het object spiegelt aan de buitenzijde en is aan de binnenzijde geborsteld. De vorm straalt beweging uit. Maar het is vooral een omhullende, beschermende vorm die ook aan een hart doet denken, als symbool voor oprechte liefde. 

De tekst "Ik heb je lief" omvatte voor de nabestaanden in essentie alles. Meer hoefde er niet gezegd te worden.

grafmonument glas - "ik heb je lief"

De uitstraling van deze glazen grafsteen zou Eveline mooi hebben gevonden: strak, helder en modern, maar met romantische elementen als bloemen, voetafdrukken en een sierlijke lettertype die het warm en persoonlijk maken.

Proces en plaatsing

Eerst maakte ik schetsen en verschillende kleine modelletjes. De op- en aanmerkingen werden verwerkt in een model op ware grootte van MDF. Na goedkeuring hiervan werd het monument van glas en RVS gemaakt. Op het moment dat we het monument samen zouden plaatsen maakten de stortregens plaats voor een late najaarszon. Met vereende krachten tilden we de zware glasplaat op zijn plek. De kinderen waren druk met het verspreiden van de steentjes onder het monument. Het was een mooie plaatsing


We vinden het resultaat zeer indrukwekkend. Heel erg mooi en bijzonder!

Foto's glazen grafmonument

In Hilversum liggen diverse prachtige begraafplaatsen: 

 • Zuiderhof
  Kolhornseweg 13,
  1213 RS Hilversum
  ontwerp uit 1957 van W.M. Dudok.

 • Bosdrift
  Bosdrift 12,
  1215 AL Hilversum

  Dateert van 1890 en is aangelegd in landschapsstijl naar het ontwerp van de tuinarchitect L.A. Springer.

 • Noorderbegraafplaats
  Laan 1940 1945 2,
  1222 Hilversum 

  In 1929 lag de begraafplaats nog buiten de bebouwde kom van Hilversum, midden op de heide. Het ontwerp is ook van architect W.M. Dudok. 

 • R.K. Begraafplaats St. Barbara
  Nieuwlandseweg 40,
  1215 DA Hilversum

De eerste drie begraafplaatsen met het crematorium en uitvaartcentra worden beheerd door Uitvaartstichting Hilversum

De begraafplaatsen zijn zeer mooi en sfeervol aangelegd. De omgeving met verschillende "kamers" is vormgegeven met respect voor rust en privacy. De begraafplaatsen hebben verschillende soorten graven. Men kan kiezen uit verschillende soorten graven:

 • Algemeen graf
 • Particulier graf
 • Kindergraf
 • Keldergraf
 • Bovengronds graf (Zuiderhof)

Tarievenlijst 2018