Grafmonument - ode aan de liefde 

Glazen gedenkteken met harten

Samengesmolten harten voor twee geliefden

detail glazen harten grafmonument

Met de woorden: "Ik zal je altijd helpen en een gentleman voor je zijn" won hij haar hart. En tot zijn dood op bijna 100 jarige leeftijd heeft Cor altijd woord gehouden. Zijn weduwe vertelde het met stralende ogen - Hoog bejaard en dan nog zo verliefd...

Ode aan de liefde

Dit glazen grafmonument is daarom een ode aan de liefde tussen twee bijzondere mensen. Cor was in zijn actieve leven werkzaam geweest als glazenier: hij maakte o.a. glas-in-lood ramen. Het was bijzonder om samen met zijn vrouw en zijn kinderen in de werkplaats van het glasbedrijf waar hij vroeger gewerkt had dit glas te maken. Zijn dochters stonden a.h.w even in de voetsporen van hun vader.

Het monument

Het monument bestaat uit twee harten die elkaar overlappen en samengesmolten zijn. Het ene roze en het andere blauw. Een sierlijke band met de tekstregel gesproken zijn vrouw "waar jij bent zal ik zijn".  weer gevuld zijn met kleurrijke stukjes glas.

De tekst

Het lettertype roept associaties op met de tijd en de stijl van de Amsterdamse school. Passend bij de stad en de leeftijd van Cor 

De sokkel

De voet waarop het monument staat loopt taps toe naar beneden wat de nadruk op de harten vergroot. De randen die naar binnen gebogen zijn vergroten dit effect. Een zijkant is afneembaar zodat in een later stadium eenvoudig tekst kan worden toegevoegd.

Het monument is te bezichtigen op de prachtige R-K begraafplaats Buitenveldert in Amsterdam