Glazen Grafmonumenten Zeewolde 

Exclusieve grafmonumenten van glas

Bijzondere glazen gedenktekens en grafmonumenten door grafkunstenaar. Combinatie met RVS en steen is mogelijk. Ieder ontwerp is persoonlijk en uniek. Uitvoering door vakmensen met liefde voor hun werk.
 

"Rasta" Glazen grafmonument voor muzikant met vogeltjes

glazen grafsteen voor rasta muziekant met vogeltjes

Een prachtig monument voor deze rastamuzikant. De drie vogeltjes (in rasta kleuren) verwijzen naar zijn favoriete liedje "Three little birds" van Bob Marley meer >>
 

Bijzonder monument met kleurrijke bloemen van glas voor een jonge vrouw

glazen grafmonument met bloemen van glas
Dit grafmonument is gemaakt voor een jonge kleurrijke vrouw die actief en levenslustig was. In samenspraak met de nabestaanden ontstond een monument vol symboliek.

 

 

Grafsteen Glas

grafsteen glas Zeewolde met orchidee tak

grafsteen glas

Een grafsteen van mat glas met een orchidee tak met bloemen. Passend bij de kleurrijke vrouw voor wie het glazen gedenkteken gemaakt is. meer >>

 

Monumentje met glas voor baby

glazen grafmonumenten Zeewolde - kinder grafje met vogels en vlinders

glazen grafmonumentje voor baby

Voor Lena, een klein meisje dat als een teer vogeltje eventjes landde, maar al na een paar dagen wegvloog...
meer >>

 

Graf met glazen orchidee

detail glazen grafmonumenten Zeewolde rvs met orchidee van glas
grafmonument met glazen orchidee

Een orchidee als symbool van liefde, kracht en begrip gecombineerd met wijsheid. Dat verbeeldde Toon. De orchidee van glas en RVS zweeft boven een RVS spiegel en valt op door zijn sereniteit, , lichtheid en schoonheid.  meer >>

 

Monument met glazen Zeesterren - voor een gepassioneerd duiker

Glazen grafmonument Zeewolde : Helder en kleurrijk
grafmonument met glas - zeesterren

Helder, licht en vol kleur 

Stralend helder roestvast staal geschuurd en gepolijst tot een zuivere spiegel. In combinatie met het mooiste glas in de meest zuivere en heldere kleuren. Op de begraafplaats vallen deze kleurrijke en lichte monumenten op tussen de vaak zware sombere stenen. Dit monument is gemaakt voor een gepassioneerd duiker. meer >>


Triskels

glazen grafsteen - grafsteen glas Zeewolde

glazen grafsteen - grafsteen glas

Mythische vormen van glas op een grafsteen van glas. Passend bij deze jongeman die helaas veel te vroeg moest gaan meer >>

Grafmonument met veel gekleurd glas

Glazen grafmonumenten Zeewolde met bijzonder glas
Voor Frans een exclusief glazen grafmonument met veel kleur - kleurrijke glazen grafmonumenten

 

RVS Boompje met glazen hartjes - voor een meisje

glazen grafmonument Zeewolde voor kind

grafmonument glas voor een meisje

Glazen grafmonument voor Lydia - kleurrijk en liefdevol

Het zat Lydia vanaf haar geboorte tegen. Het glazen grafmonument voor dit mooie en lieve meisje bestaat uit een herdenkingsboompje dat als het ware tegen de wind in is gegroeid meer >>

 

bel 0320 218676 - maak een afspraak

Exclusieve glazen grafmonumenten Zeewolde. Van ieder ontwerp bestaat er maar 1. Persoonlijk & uniek. Met garantie. Door vakmensen met liefde voor hun werk.

 

 

gerelateerd

glazen grafmonumenten Almere - Zeewolde - Dronten - Lelystad

Glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten gedenktekens en grafstenen van glas zie je steeds vaker op begraafplaatsen; ook in Zeewolde. Vaak vraagt men is het glas niet te breekbaar voor een grafmonument? In de praktijk blijkt echter dat een grafmonument van glas veilig en duurzaam is. Glas is een uitstekend en veilig materiaal voor een grafmonument of gedenksteen

Glas met een moderne uitstraling

Glazen grafmonumenten en grafstenen van glas hebben een moderne uitstraling. Glas gaat uitstekend samen met RVS en/of steen. In Zeewolde zie je steeds vaker glazen grafmonumenten in verschillende vormen en kleuren op de begraafplaats.

Alle getoonde glazen grafmonumenten op deze website zijn uniek (er is maar n exemplaar van gemaakt).

Ze zijn ontstaan in samenspraak met de nabestaanden. Grafstenen van glas en de glazen grafmonumenten maken we zelf. U bent van harte welkom om tijdens de uitvoering te komen kijken. Ook het plaatsen van het definitieve glazen gedenkteken doen we graag samen.

Voor- en nadelen van glazen grafmonumenten

Nadelen

  • Transparant glas in grafmonumenten van glas kan visueel wegvallen tegen de achtergrond. Bij regen kan transparant glas in een monument slecht zichtbaar zijn.
  • Glas is erg sterk en duurzaam, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld graniet
  • De klemmen van recht op staande glazen grafstenen moeten goed vastgezet worden. Soms zie je oudere glazen gedenkstenen wiebelen in de wind. Het glas zal niet snel niet breken, maar het staat wel slordig.

Voordelen

  • Grafstenen van glas stralen eenvoud, transparantie, helderheid en rust uit.
  • Glas dat gebruikt wordt in glasmonumenten en glazen gedenktekens is erg sterk en duurzaam. Het is bestand tegen elke weersomstandigheden en de meeste agressieve stoffen in het milieu tasten het niet aan. Ook is de kans op breuk minimaal.
  • Grafmonumenten van glas zijn gemakkelijk schoon te houden. 
  • Er zijn veel verschillende technieken met unieke effecten waarmee een glazen grafsteen of grafmonument van glas bewerkt kan worden.
  • Uniek aan glasmonumenten is dat het kleur in een monument kan brengen op een heel persoonlijke wijze. Zo kunnen (kleuren)foto's, tekeningen en zelfs schilderijen van de overledene verwerkt worden in het glas.  
  • Afdrukken van objecten met een persoonlijke herinnering kunnen in het glas verwerkt worden.
  • Glasblazen levert prachtige sierlijke en organische resultaten. Zolang rekening wordt gehouden met een goede afwatering zijn deze unieke grafkunst c.q. glaskunst objecten goed te integreren in een persoonlijk glazen grafmonument.