Glazen Grafsteen met bloesemtak

 glazen grafmonumenten - orchidee tak

Een bloemrijke glazen grafsteen voor een kleurrijke vrouw. Een bloesemtak gegraveerd in een glazen grafmonument. Klary was een kleurrijk en flamboyant mens geweest die graag grenzen verkende.

"Het is schitterend geworden, we zijn allen erg tevreden.
Pappa is ook erg tevreden …mooi dat we alles samen hebben kunnen doen.

Jeroen, bedankt voor je creativiteit, je inzichten, je geduld en al het andere wat er voor nodig was!
Ik hoop dat je nog vele families kunt helpen met het vertalen van gevoelens op gedenktekens, in welke vorm dan ook."

Tijdens het eerste gesprek kwam spontaan het idee op van een bloesemtak, maar dan wel strak en vooral niet te zoet. Klary was een sterke persoonlijkheid geweest met een pittig karakter.

In een later stadium, als haar echtgenoot bijgezet wordt voegen we nog een "vrije vogel" toe aan de tak.

Mat glas

De glazen grafsteen heeft een mat uiterlijk waardoor het monument niet wegvalt tegen de omgeving, een nadeel van volledig transparante glazen grafmonumenten. Meestal wordt het glas dan gezandstraald; een snelle en voordelige manier. Dit glazen garfmonument bestaat echter uit gezuurd glas dat mooier oogt. Bovendien blijft gezuurd glas mat, ook als het nat wordt en zie je er geen "vette vingers" op als je het aanraakt. Het glas blijft mooi en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

De glazen bloemjes zijn 3 dimensionaal en steken uit het glas naar voren. 

RVS & glas

Het glas is bevestigd met twee mooi strakke RVS glasklemmen: blijvend mooi en onderhoudsvrij.

Nog geen glazen grafmonumenten

Op de kleine Friese begraafplaats waar het graf van Klary is waren nog geen glazen grafmonumenten. Deze glazen grafsteen vormt dan ook een blikvanger; een licht en kleurrijk accent tussen de veelal donkere stenen.

Meer glazen grafmonumenten >> 

 bel 0320 218676 - maak een afspraak

Andere bloemenmonumenten

graf met zonnebloem | graf mevrouw lelie | graf met orchidee | graf met halve lelie | graf voor jonge vrouw met bloemen | glazen grafsteen met orchidee tak

RVS grafsteen met lelie

graf met lelie bloem 

grafsteen met zonnebloem van RVSgraf met zonnebloem 

 graf met glazen orchideegrafmonument met glazen bloemen

grafmonument met gestileerde leliegraf met gestileerde lelie van RVS

kleurrijk grafmonument met glazen bloemen voor een jomge vrouwbijzonder kleurrijk monument voor jonge vrouw 

 glazen grafmonumenten - orchidee takglazen grafsteen met orchideetak

Grafmonumenten glas

Glazen grafstenen en grafmonumenten van glas hebben een lichte en moderne uitstraling. Glas combineert uitstekend met RVS en steen. Glazen grafmonumenten zie je dan ook steeds vaker op begraafplaatsen. Ze vallen op door hun heldere uitstraling en kleuren.

Alle hierboven getoonde glasmonumenten op deze website zijn uniek (er is maar één exemplaar van gemaakt).

Alle ontwerpen zijn éénmalig en in nauwe samenspraak met de nabestaanden tot stand gekomen en uitgevoerd. Grafstenen van glas en de glazen grafmonumenten maken we zelf. U bent van harte welkom om tijdens de uitvoering te komen kijken. Ook het plaatsen van het definitieve glazen gedenkteken doen we graag samen.

Mogelijke glasbewerkingen

 • Zandstralen
  Met deze techniek kan elke gewenste figuur in glas gezandstraald worden. Zandstralen in meerdere lagen over elkaar geeft een bijzonder effect.

 • Graveren
  Een foto of afbeelding kan als gravure geëtst of (laser) in glas gegraveerd worden.
 • Glas mat maken
  Glas kan aan de voor- of achterzijde gematteerd worden. Hierbij kan een inscriptie of afbeelding uitgespaard worden. De glasplaat wordt hierdoor ondoorzichtig en de uitgespaarde tekst of afbeelding blijft transparant. Andersom kan natuurlijk ook.
 • Afdrukken in glas
  In glas kan een afdruk van een vorm gemaakt worden. (bijv. een afdruk van een handje, schelp, hartjes.) Het glas wordt hiertoe verhit tot het smelt
 • Afbeeldingen en foto's
  In het glas kunnen afbeeldingen en ook foto's worden verwerkt.
 • Glas fusion
  Diverse kleuren en vormen glas kunnen tot 1 geheel versmolten worden. Met deze techniek kunnen ontwerpen met verschillende kleuren en vormen gemaakt worden.
 • Knabbelen
  De zijkant van glas kan geknabbeld worden. Dat geeft een minder strak beeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van glazen grafmonumenten?

Glazen grafmonumenten gedenktekens en grafstenen van glas zie je steeds vaker. Sommige mensen vragen zich af of glas niet snel breekt. Hoe veilig en duurzaam is het als materiaal voor een grafmonument of gedenksteen? Hieronder een lijstje met de voor- en nadelen van glas in de praktijk.

Voordelen

 • Grafstenen van glas stralen eenvoud, transparantie, helderheid en rust uit.
 • Glas dat gebruikt wordt in glasmonumenten en glazen gedenktekens is erg sterk en duurzaam. Het is bestand tegen elke weersomstandigheden en de meeste agressieve stoffen in het milieu tasten het niet aan. Ook is de kans op breuk minimaal.
 • Grafmonumenten van glas zijn gemakkelijk schoon te houden. 
 • Een glazen grafsteen als persoonlijk monument ter nagedachtenis van een geliefde biedt veel mogelijkheden.
 • Uniek aan glasmonumenten is dat het kleur in een monument kan brengen op een heel persoonlijke wijze. Zo kunnen (kleuren)foto's, tekeningen en zelfs schilderijen van de overledene verwerkt worden in het glas.  
 • Ook kunnen afdrukken van objecten met een persoonlijke herinnering in het glas gegoten worden.
 • Geblazen glas met de blaaspijp levert prachtige sierlijke en organische vormen op. Zolang rekening wordt gehouden met een goede afwatering zijn deze unieke grafkunst c.q. glaskunst objecten goed te integreren in een persoonlijk glazen grafmonument.

Nadelen

 • Grotendeels transparante grafmonumenten van glas kunnen visueel wegvallen tegen de achtergrond. Als er dan ook nog een monument achterstaat kan het zijn dat uw monument slecht zichtbaar is
 • Hoewel glas erg sterk en duurzaam is is het niet zo sterk als bijvoorbeeld graniet
 • Glas is niet goedkoop.
 • De klemmen van recht op staande glazen grafstenen moeten goed vastgezet worden. Soms zie je oudere glazen gedenkstenen wiebelen in de wind. Het glas zal niet snel niet breken, maar het staat wel slordig.
 • vanwege de grotere kwetsbaarheid voor vandalisme adviseren we voor glazen grafmonumenten altijd een grafmonumentenverzekering af te sluiten